MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)
* 1 adet hazır yufka
* 50 gr eritilmiş ılıtılmış bitkisel margarin (Tereyağı da kullanabilirsiniz.)
* 2-3 yemek kaşığı tozşeker
* 3-4 yemek kaşığı çekilmiş yeşil fıstık (Piyasada satılan toz fıstıktan da kullanılabilir.)
Kızartmak için;
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Hazır yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin. Yufkanın her tarafına gelecek şekilde eritilmiş ılıtılmış bitkisel margarin sürün. Tozşekeri ve ardından da çok ince çekilmiş ya da toz halindeki yeşil fıstığı da yufkanın her tarafına dağıtın. Yufkanın dört ucunu üzerine doğru katlayarak tam bir kare şekli elde edin. Keskin bir bıçakla bu kare yufkayı dört eşit parçaya bölün. Son olarak, her bir kare parçayı üçgen şeklinde tekrar katlayın. Uçlarını elinizle bastırarak kapatın. Böylece 4 adet üçgen şeklinde katmer elde edeceksiniz.
Diğer taraftan, geniş bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın. Kızgın tavaya iki adet katmeri yan yana koyup önlü arkalı iyice sararıncaya kadar kızartın.Tavaya kalan zeytinyağını koyup diğer iki katmeri de önlü arkalı kızartın. Kızarttığınız katmerleri servis tabağına dizin. Üzerine pudraşekeri ve tekrar fıstık serpiştirebilirsiniz. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder