MALZEME (6 KİŞİLİK)
* 7-8 dilim somon füme
* 1 adet göbek marul
* ½ demet dereotu
* 3 yemek kaşığı kapari
Sosu için;
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 2 çay kaşığı hardal
* 1 yemek kaşığı ketçap
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sızma zeytin yağı
* 1 adet limonun suyu
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Göbek salatayı ortadan ikiye bölüp iyice yıkadıktan sonra süzün. ıri parçalar halinde dilimleyip salata tabağına yerleştirin. Üzerine incecik doğranmış dereotunu ve kapariyi ekleyin.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için mayonez ve hardalı geniş bir kaseye koyup üzerine ketçabı ilave edin. Sızma zeytinyağı ve limon suyunu da aktardıktan sonra tuz ve karabiberi serpin.
Malzemeleri çatal ya da tel çırpacak yardımıyla iyice özleşinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu sosu göbek salatanın üzerine gezdirin.
Somon füme dilimlerini 2-3 parmak eninde dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Salatayı sosu çekmesi için 10 dakika beklettikten sonra karıştırarak servise sunun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder