Çikolatalı milföy

 MALZEMELER:

* 4 adet milföy hamuru
* 1.5 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 3.5 çorba kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı badem
* 2 paket bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı margarin

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarının kenarlarını içe doğru kıvırın. Ortasına çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Süte un, yumurta ve şekeri koyup pişirin. Ilınınca kremayı ekleyin. Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve tavada pembeleştirin. Çikolataları margarinle benmari usulü eritin. Milföyler ılınınca üzerine çikolatalı sosu sürün ve bademleri serpin, muhallebiyi üzerine dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers