MALZEMELER:
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu
YAPILIŞI:
Unun ortasını açıp tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyun. İki elinizle yoğurup pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder