Simit börek

MALZEMELER:

5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarını yan yana koyup merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Peyniri, kıyılmış maydanozla karıştırın ve patateslere ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers