Malzemeler:
300 gr ıspanak
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet yufka
1 bardak süt
3 adet yumurta
1 kâse çiğ Antep fıstık içi
Yapılışı:
Ispanaklar soğanlarla beraber az sıvı yağda kavrularak soğumaya bırakılır. Kalan sıvı yağ, yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç diğerleri ve süt çırpılarak yufka araları için sosumuz hazırlanır. Yağlanmış bir fırın kabına yufkalardan 3 tanesi aralarına sütlü sos gezdirilerek tepsiye döşenir. Ispanaklı iç malzememiz yayılır ve diğer 2 yufka da aynı şekilde döşenir. En üst kısma yumurta sarısı sürüldükten sonra fıstıklar serpilerek 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder