Antep fıstıklı ıspanaklı börek

Malzemeler:

300 gr ıspanak
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet yufka
1 bardak süt
3 adet yumurta
1 kâse çiğ Antep fıstık içi

Yapılışı:

Ispanaklar soğanlarla beraber az sıvı yağda kavrularak soğumaya bırakılır. Kalan sıvı yağ, yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç diğerleri ve süt çırpılarak yufka araları için sosumuz hazırlanır. Yağlanmış bir fırın kabına yufkalardan 3 tanesi aralarına sütlü sos gezdirilerek tepsiye döşenir. Ispanaklı iç malzememiz yayılır ve diğer 2 yufka da aynı şekilde döşenir. En üst kısma yumurta sarısı sürüldükten sonra fıstıklar serpilerek 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers