Malzemeler:
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
3 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık süt
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. 30 dakika kadar yoğrulan hamur bekletilir. Daha sonra 6 eşit parçaya ayrılarak orta büyüklükte yufkalar açılır. Bir fırın tepsisine 3 adet alt kısma döşenen yufkaların aralarına bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür. Lor peyniri ile ince kıyılmış maydanoz karıştırılarak 3 kat yufkanın arasına yayılır. Diğer 3 yufka da araları yağlanarak üst kısma yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilerek 180 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilerek ılık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder