Katmerli tepsi böreği

Malzemeler:

250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için:

3 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık süt

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. 30 dakika kadar yoğrulan hamur bekletilir. Daha sonra 6 eşit parçaya ayrılarak orta büyüklükte yufkalar açılır. Bir fırın tepsisine 3 adet alt kısma döşenen yufkaların aralarına bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür. Lor peyniri ile ince kıyılmış maydanoz karıştırılarak 3 kat yufkanın arasına yayılır. Diğer 3 yufka da araları yağlanarak üst kısma yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilerek 180 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilerek ılık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers