Malzemeler:
İç malzemesi
300gr dana kıyma
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 kâse kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamur için
2-3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık süt
1 tutam tuz
Yapılışı:
Öncelikle soğan yemeklik olarak doğranarak sıvı yağda kavrulur. Salça, kıyma ve biberler de eklenerek kavurma işlemi devam eder. Maydanoz ve baharatlar da ilave edilerek soğumaya bırakılır. Diğer taraftan hamur malzemeleri bir adet yumurta sarısı ayrılarak karıştırılır ve yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ortalarına kıymalı içten koyulur kenarlarına yumurta sarısı sürülüp 175 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Ilık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder