Milföyden kıymalı muska böreği

Malzemeler:

10 adet hazır milföy hamuru
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet sivri biber
4-5 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve az sıvı yağda kıyma ile beraber kavrulur. Sivri biberler ve maydanozlar ince kıyım doğranarak harcımıza eklenir. Karabiber ve tuz ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. Milföy hamurlarının her biri bir merdane yardımı ile uzunlamasına açılarak kıymalı içten birer kaşık koyularak muska şeklinde sarılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Arzu edilirse yumurta sürülmeden kızgın yağda da kızartılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers