Malzemeler:
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım bardak şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket margarin
1 çay bardağı mısırözü yağı
Üzeri için
1 kâse susam
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Malzemelerimiz karıştırılarak çöreğimizin hamuru yoğrulur. Hamurdan koparılan parçalar yuvarlanarak uzatılır ve örgü halinde birbirlerine dolanarak fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Çöreklerimiz soğuduktan sonra servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder