Pazılı Tavuk Sarma

Malzemeler:

1 demet pazı
1 adet soğan
2 adet tavuk göğüs eti
2 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 kâse taze kaşar rendesi
10 adet kürdan

Yapılışı:

Pazılar ince kıyım doğrandıktan sonra soğanlarla birlikte az sıvı yağda hafifçe kavrulur. Tavuklar fileto çıkarılarak dövülür. Tavukların içlerine birer kaşık pazılı içten koyulduktan sonra sarılarak birer kürdan ile tutturulur. Başka bir kapta un tereyağında kavrulur süt ve kaşar eklenerek hafif ateşte pişirilir. Sarılan tavukların üzerine beşamel sosumuz dökülür ve 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers