Portakallı kadayıf dolması

Malzemeler:

500 gr tel kadayıf
3 adet yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
1 kâse ceviz içi
3-4 adet portakal
1 bardak şeker

Şurubu için

3 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu

Yapılışı:

Portakalların kabukları kalınca soyulup uzunlamasına kesilir. Kabuklar kaynar suda 5 dakika kadar kaynatılıp süzülür. 1 bardak şeker ilave edilip 10 dakika kadar portakal kabukları şekerle birlikte pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tel kadayıftan birer parça koparılarak içlerine portakal kabuklarından koyularak sarılır. Diğer yandan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur. Sarılan kadayıflar önce çırpılmış yumurtaya ardından kızgın sıvı yağa atılarak kızartılır. Kızaran kadayıf dolmaları ılık olan portakallı şuruba batırılarak şerbeti çekmesi beklenir ve ılık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers