Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
3 adet yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
1 kâse ceviz içi
3-4 adet portakal
1 bardak şeker
Şurubu için
3 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
Yapılışı:
Portakalların kabukları kalınca soyulup uzunlamasına kesilir. Kabuklar kaynar suda 5 dakika kadar kaynatılıp süzülür. 1 bardak şeker ilave edilip 10 dakika kadar portakal kabukları şekerle birlikte pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tel kadayıftan birer parça koparılarak içlerine portakal kabuklarından koyularak sarılır. Diğer yandan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur. Sarılan kadayıflar önce çırpılmış yumurtaya ardından kızgın sıvı yağa atılarak kızartılır. Kızaran kadayıf dolmaları ılık olan portakallı şuruba batırılarak şerbeti çekmesi beklenir ve ılık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder