MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet kabak
1 demet maydanoz
2-3 adet pırasa
4-5 adet sarımsak
4 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alaca soyulduktan sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bırakılır. Bütün sebzeler kibrit çöpü şeklinde (Jülyen) doğrandıktan sonra zeytinyağında sarımsak ile beraber kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklendikten sonra patlıcanların içlerine paylaştırıldıktan sonra 2 bardak su ilave edilerek hafif ateşte 40 dakika kadar pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder