MALZEMELER:
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker Keki için:
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçın
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında beş dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu bir zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri kalıbın dibine dökün. Açtığınız milföyü, kek kalıbının içine, yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini çırpıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder