Malzemeler:
(8-10 kişilik)
500 gr yoğurt
6 yumurta
500 gr şeker
2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
400 gr un
100 gr irmik
1 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbet için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurta ile şeker 15 dakika çırpılır. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür ve 180 derecelik fırında 2530 dakika pişirilir. Şerbet için şeker ve su kaynatılır içine limon suyu ilave edilir, soğutulur. Fırından çıkan tatlımızın üzerine şerbet dökülerek 20 dakika şerbeti çekmesi beklenir. Fındık serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder