MALZEMELER:
1 adet dolmalık lahana
500 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kaşık tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Büyük bir tencerede kaynayan suya lahanamız batırılarak 10 dakika kadar kaynatılır. Lahana yaprakları ayrılarak soğumaya bırakılır. Diğer yandan soğan yemeklik olarak doğranır ve iç malzemeler karıştırılarak lahana yapraklarına sarılır. Tenceremize tereyağı ve 2 bardak su ilave edilerek hafif ateşte 30-40 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder