Malzemeler:
5-6 dilim biftek
150 gr kıyma
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 adet pide
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağı
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
YAPILIŞI:
Biftekler mümkün olduğunca ince dövülerek en az 2 saat kadar zeytinyağı, karabiber ve soğan rendesi karışımında bekletilerek marine edilir. Bir yağlı kâğıt üzerine bir kat biftek bir kat kıyma ve tekrar biftekler dizilerek rulo halinde sarılır. En az 3-4 saat buzlukta tutulduktan sonra kekin bir bıçakla ince dilimle halinde kesilerek yanmaz bir tavada pişirilir. Pideler küçük küçük doğranarak fırında kızartılır. Salçamız 2 bardak su ile eritilip tereyağı ilave edilerek kızarmış pidelerimizin üzerine dökülür. Etler ve yanmaz tavada kızarttığımız biberlerle domatesler de eklenerek ev iskenderimiz servise hazır hale gelir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder