Ev iskenderi

Malzemeler:

5-6 dilim biftek
150 gr kıyma
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 adet pide
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağı
3 adet domates
4-5 adet sivri biber

YAPILIŞI:

Biftekler mümkün olduğunca ince dövülerek en az 2 saat kadar zeytinyağı, karabiber ve soğan rendesi karışımında bekletilerek marine edilir. Bir yağlı kâğıt üzerine bir kat biftek bir kat kıyma ve tekrar biftekler dizilerek rulo halinde sarılır. En az 3-4 saat buzlukta tutulduktan sonra kekin bir bıçakla ince dilimle halinde kesilerek yanmaz bir tavada pişirilir. Pideler küçük küçük doğranarak fırında kızartılır. Salçamız 2 bardak su ile eritilip tereyağı ilave edilerek kızarmış pidelerimizin üzerine dökülür. Etler ve yanmaz tavada kızarttığımız biberlerle domatesler de eklenerek ev iskenderimiz servise hazır hale gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers