Malzemeler:
2 adet orta boy kızartmalık patates
3 su bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın. Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığınız araç yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin. Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyip karıştırın. Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda iyice süzün. Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın. Patatesleri tencereye ekleyip 2 dakika kızartın. Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Püf Noktaları
-Soyacak; patatesleri incecik doğramak için pratik bir araçtır.
-Kızartma yağını iyice kızdırmazsanız patatesler yumuşar ve yağ tutar.
-Tuzlu suda bekleyen patateslerin rengi kararmaz.
-İçinde süzgeci olan kızartma tencereleri yağı almadan kızaran patatesleri kolayca çıkarmanızı sağlar.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder