Havuç soslu tavuk ızgara

 Malzemeler:

2 adet tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çay bardağı zeytinyağı

Havuç sosu için:

7-8 adet havuç
1/2 bardak krema
1 bardak tavuk suyu
4-5 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
Tuz
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

Tavuklar soya sosu ve zeytinyağında 1 saat bekletilerek marine edilir ve ızgarada pişirilir. Havuçlar 15 dakika kadar haşlandıktan sonra robottan geçirilerek püre haline getirilir. Sarımsaklar ezilerek tereyağında hafifçe kavrulur ve havuç püresi ile karıştırılır. Krema ve tavuk suyu ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Izgarada pişmiş olan tavukların üzerine dökülerek servis edilir.

1 yorum:

  • Adsız says:
    26 Ocak 2011 19:33

    degişik tatlara her zaman açık olmak lazım

Yorum Gönder

Followers