Malzemeler:
1 kg kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz, kimyon
4 adet patlıcan
2 adet domates
4 adet yeşilbiber
1 kaşık salça
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğan rendelenir, kıymamız galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, baharatlar ve yumurta ile yoğrulur. Yoğrulan köftemizden irice parçalar koparılarak yuvarlanır ve yanmaz tavada arkalı önlü olarak hafifçe kızartılır. Patlıcanlar alaca soyulup boylamasına kesilir ve sıvı yağda kızartılır. Patlıcanlarımız köftelerimizin üzerine dolanarak birer parça domates ve biberle kürdan takılarak tutturulur. Salçamız 2 bardak suda eritilerek fırın kabına ilave edilir. 170 derecelik fırında köftelerimiz 30 dakika daha pişirilerek sıcak olarak servis edilir.
bu yazı için çok tşkler admin
adından bile insanın iştahı kabarıyor insanın ama şu kıyma fiyatları keşke biraz daha ucuz olsa. tarif için teşekkür ederim