Kerevizli börek

Malzemeler:

2 adet kereviz
1 adet soğan
200 gr kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yufka
2 adet yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Soğan yemeklik olarak doğranır, kerevizler rendelenir ve kıyma ile beraber sıvı yağda kavrulur. Karabiber ve tuz ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. 2 yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak yufkaların aralarına serpilir. Yağlanmış fırın tepsisine 2 kat yufka arasına kerevizli iç yayılır, daha sonra 2 kat daha yufka serilerek böreğimiz hazırlanır. En üst kısma yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers