Malzemeler:
2 adet kereviz
1 adet soğan
200 gr kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yufka
2 adet yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik olarak doğranır, kerevizler rendelenir ve kıyma ile beraber sıvı yağda kavrulur. Karabiber ve tuz ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. 2 yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak yufkaların aralarına serpilir. Yağlanmış fırın tepsisine 2 kat yufka arasına kerevizli iç yayılır, daha sonra 2 kat daha yufka serilerek böreğimiz hazırlanır. En üst kısma yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder