Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
3 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı mahlep
1 çay bardağı ılık süt
1 kase meyve şekerlemeleri
2 çorba kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Meyve şekerleri ve pudra şekeri hariç bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. En az 1 saat kadar hamurumuz mayalanmaya bırakılır. Küçük kek kaplarına cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yağlanarak koyulur. 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Meyve şekerleri ve pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder