Patatesli gül börek

Malzemeler:

3 adet yufka
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Yufkalar 88 eşit parçaya kesilir. Soğan yemeklik olarak doğranıp az sıvı yağda kavrulur. Patatesler rendelenip karabiber, tuz ve maydanozlar eklenir. Diğer yandan yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpılarak bütün yufka parçalarına sürülür. Hazırlanan patatesli içten birer kaşık yufka parçalarına koyularak sarılır ve çevrilerek yuvarlanır. Bir fırın tepsisine dizilen gül börekler üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Ilık veya sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers