MALZEMELER:
5 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 bardak süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için haşhaş, çörekotu veya susam
YAPILIŞI:
Soğanlar ince kıyım doğranır ve az sıvı yağda kıyma ile kavrulur. Patatesler rendelenerek soğanlara ilave edilir. Yumurta sarılarından bir tanesi ayrılır. Süt, yumurta ve yağ çırpılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine yufkalar aralarına sütlü karışım serpilerek döşenir. Üç yufkadan sonra hazırladığımız iç malzememiz yayılır ve diğer 2 yufka da aralarına sütlü karışım serpilerek döşenir. En üst kısmına da yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir ve 180 derecelik fırında 40-50 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder