Reyhanlı kısır

Malzemeler:

2 bardak ince bulgur
1 çay bardağı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 kaşık salça
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı kuru reyhan veya 2-3 dal taze reyhan
Pul biber, tuz

YAPILIŞI:

Kuru soğanımız yemeklik olarak doğranıp salça ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Bulgurumuz 1 bardak kaynar su ile ıslatılıp ağzı kapatılarak 15 dakika şişmesi beklenir. Maydanozlar, taze soğanlar ve reyhanlar ince kıyım doğranıp bütün malzeme bulgurumuz ile beraber karıştırılır. Yeşilliklerle süslenerek servis edilir.

1 yorum:

  • Adsız says:
    27 Ocak 2011 23:11

    şu kısırı çok seviyorum ama ne yazık ki dokunuyor, canım istiyor ama yiyemiyorum

Yorum Gönder

Followers