Malzemeler:
2 bardak ince bulgur
1 çay bardağı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 kaşık salça
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı kuru reyhan veya 2-3 dal taze reyhan
Pul biber, tuz
YAPILIŞI:
Kuru soğanımız yemeklik olarak doğranıp salça ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Bulgurumuz 1 bardak kaynar su ile ıslatılıp ağzı kapatılarak 15 dakika şişmesi beklenir. Maydanozlar, taze soğanlar ve reyhanlar ince kıyım doğranıp bütün malzeme bulgurumuz ile beraber karıştırılır. Yeşilliklerle süslenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
şu kısırı çok seviyorum ama ne yazık ki dokunuyor, canım istiyor ama yiyemiyorum