Malzemeler:
2 -3 bardak un
1 yumurta
1 bardak su Tuz
200 gr kıyma
1 adet soğan
4-5 dal maydanoz
Karabiber, tuz
2 kaşık salça
4 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 kaşık tereyağı
Nane, pul biber
Yapılışı:
Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 20 dakika kadar dinlendikten sonra açılır ve küçük mantı kareleri kesilir. Ardından Soğan rendelenir, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırılarak hamur parçalarının içlerine birer parça koyulur daha sonra kapatılır. Salçamız tereyağında hafifçe kavrulur, et suyu ilave edilir ve kaynadıktan sonra küçük mantı parçaları ilave edilir. 10 dakika pişirildikten sonra ocaktan indirilen çorbamız nane ve pul biber serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
kayserinin has yemegi mantıyı çok severim kesinlikle bu yemekte güzeldir
güzel bir tarif bizimkiler begendi