Salçalı mantı çorbası

Malzemeler:

2 -3 bardak un
1 yumurta
1 bardak su Tuz
200 gr kıyma
1 adet soğan
4-5 dal maydanoz
Karabiber, tuz
2 kaşık salça
4 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 kaşık tereyağı
Nane, pul biber

Yapılışı:

Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 20 dakika kadar dinlendikten sonra açılır ve küçük mantı kareleri kesilir. Ardından Soğan rendelenir, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırılarak hamur parçalarının içlerine birer parça koyulur daha sonra kapatılır. Salçamız tereyağında hafifçe kavrulur, et suyu ilave edilir ve kaynadıktan sonra küçük mantı parçaları ilave edilir. 10 dakika pişirildikten sonra ocaktan indirilen çorbamız nane ve pul biber serpilerek servis edilir.

2 yorum:

  • sevinç says:
    26 Ocak 2011 19:36

    kayserinin has yemegi mantıyı çok severim kesinlikle bu yemekte güzeldir

  • Adsız says:
    27 Ocak 2011 15:44

    güzel bir tarif bizimkiler begendi

Yorum Gönder

Followers