Sebzeli fırın makarna

 Malzemeler:

1 paket kalın çubuk makarna
1 kase bezelye
2 adet havuç
2 adet kabak
1 demet dereotu
2 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 kâse taze kaşar

YAPILIŞI:

Makarnamız 7 dakika kadar haşlanıp süzülür. Kabaklar ve havuçlar uzun uzun doğranıp az sıvı yağda hafifçe çevrilir. Haşlanan makarnalar sebzeler, bezelyeler ve ince kıyılmış dereotu ile harmanlanıp bir fırın kabına yayılır. Un tereyağında kavrulup süt ilave edilip karıştırılır ve kaşar peynir rendesi ile makarnalarımızın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilip sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers