MALZEMELER:
2 bardak kırmızı mercimek
2 kaşık un
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zerdeçal
2 kaşık tereyağı
2 bardak tavuk suyu
Tuz
4-5 dal taze nane
YAPILIŞI:
Mercimekler yıkandıktan sonra 5-6 bardak su dolu bir tencereye doğranmış soğanla birlikte kaynamaya koyulur. Mercimekler pişince çorbamız tel süzgeçten geçirilerek pütürsüz bir hale getirilir. Unumuz tereyağında hafifçe kavrulur. Süzgeçten geçirilen mercimeğimiz ve tavuk suyu tencereye ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Ocağın altı kapandıktan sonra zerdeçal ve tuz eklenerek ince kıyılmış taze nane ile servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder