Malzemeler:
1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğüs eti
7-8 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Tavuklar haşlanarak etleri didilir ve tavuk suyu çorbamızda kullanılmak üzere ayrılır. Kereviz ve havuç zar şeklinde doğranarak az sıvı yağda hafifçe çevrilir. Soğanın kabukları soyulduktan sonra bütün olarak tenceremize ilave edilir. Tavuk suyu, ezilmiş sarımsaklar ve tavuk etleri ilave edilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indikten sonra rende zencefil, zerdeçal ve limon suyu ilave edilmiş yumurta sarısı eklenerek çorbamız servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
inşallah ismi gibi kışın rahatsızlıkların hızlı iyileşmesine katkısı olur
ilk kez böyle bir çorba tarifi ile karşılaşıyorum acaba lezzeti nasıl? yapan varsa söyleyebilir mi