Grip çorbası

Malzemeler:

1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğüs eti
7-8 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Yapılışı:

Tavuklar haşlanarak etleri didilir ve tavuk suyu çorbamızda kullanılmak üzere ayrılır. Kereviz ve havuç zar şeklinde doğranarak az sıvı yağda hafifçe çevrilir. Soğanın kabukları soyulduktan sonra bütün olarak tenceremize ilave edilir. Tavuk suyu, ezilmiş sarımsaklar ve tavuk etleri ilave edilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indikten sonra rende zencefil, zerdeçal ve limon suyu ilave edilmiş yumurta sarısı eklenerek çorbamız servis edilir.

2 yorum:

  • Adsız says:
    8 Şubat 2011 14:23

    inşallah ismi gibi kışın rahatsızlıkların hızlı iyileşmesine katkısı olur

  • Adsız says:
    9 Şubat 2011 14:53

    ilk kez böyle bir çorba tarifi ile karşılaşıyorum acaba lezzeti nasıl? yapan varsa söyleyebilir mi

Yorum Gönder

Followers