Ispanaklı çanak köfte

Malzemeler:

600 gr kıyma
1 adet soğan rendesi
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
Taze kaşar rendesi
300 gr ıspanak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kâse taze kaşar rendesi

Yapılışı:

Kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, yumurta ve galeta unu karıştırılarak yoğrulur. Cevizden biraz büyük parçalar koparılarak çanak şekli verilir ve 10 dakika kadar fırında pişirilir. Bu sırada soğanımız ve ıspanaklarımız ince kıyım doğranarak sıvı yağda kavrulur. Fırından çıkan çanak köftelerimizin içine birer kaşık ıspanak koyularak taze kaşar rendesi serpilir. Tekrar 10 dakika daha fırınlanarak domates dilimleri ile servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers