Malzemeler:
400 gr taze somon balığı
3 adet kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 paket labne peynir
3-4 kaşık süzme yoğurt
6 dilim tost ekmeği
Tuz
Yapılışı:
Somonlar kılçıkları ayıklandıktan sonra yanmaz bir tavada az zeytinyağı ve tuz eklenerek kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Kabaklar kabukları soyulmadan birer cm kalınlığında doğranarak az zeytinyağı ilavesi ile sotelenir. Uzun bir kek kalıbına tost ekmekleri kenarları alındıktan sonra dizilir. Labne, yoğurt ve tuz karıştırılarak bir kat tost ekmeklerinin üzerine sürülür. Ardından kabaklar dizilir aralarına beyaz sos sürülerek ve orta kısma pişen somon balıkları yerleştirilir. Aynı katmanlar tekrarlandıktan sonra 1 saat kadar dolapta dinlendirilen yemeğimiz soğuk olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder