Kabaklı somon balığı

Malzemeler:

400 gr taze somon balığı
3 adet kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 paket labne peynir
3-4 kaşık süzme yoğurt
6 dilim tost ekmeği
Tuz

Yapılışı:

Somonlar kılçıkları ayıklandıktan sonra yanmaz bir tavada az zeytinyağı ve tuz eklenerek kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Kabaklar kabukları soyulmadan birer cm kalınlığında doğranarak az zeytinyağı ilavesi ile sotelenir. Uzun bir kek kalıbına tost ekmekleri kenarları alındıktan sonra dizilir. Labne, yoğurt ve tuz karıştırılarak bir kat tost ekmeklerinin üzerine sürülür. Ardından kabaklar dizilir aralarına beyaz sos sürülerek ve orta kısma pişen somon balıkları yerleştirilir. Aynı katmanlar tekrarlandıktan sonra 1 saat kadar dolapta dinlendirilen yemeğimiz soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers