Malzemeler:
Köftesi için
300 gr kıyma
1 adet soğan rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Karabiber tuz
1 adet yumurta
Pilavı için
2 bardak bulgur
2 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 kâse dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışımdan mini köfteler yuvarlanarak az sıvı yağda yanmaz bir tavada pişirilir. Soğanlar ve sarımsaklar doğrandıktan sonra salça ile beraber kavrulur. Tereyağı ve bulgur ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Pilavın suyu verildikten sonra kısık ateşte pişirilir, mini köftelerimiz ve dövülmüş ceviz eşliğinde servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
her zaman böyle yenilikçi tariflere açık olmuşumdur bu yemegide en kısa zamanda vakit geçirmeden deniyecegim