Nar soslu irmik pastası

 Malzemeler:

2 bardak irmik
1 bardak şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Nar sosu:

1 adet nar
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım bardak şeker
1 bardak su

YAPILIŞI:

İrmik, şeker, süt ve vanilya karıştırılarak kaynatılır. Yarısı ayrılarak kakao ilave edilir. Bir kek kalıbına önce kakaosuz kısmı daha sonra da kakaolu kısım dökülerek en az 1 saat buzdolabında bekletilir. Ters çevrilerek kalıptan çıkarılan irmik pastamız tekrar dolapta dinlendirilir. Nar taneleri ayıklanarak 1 bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırılarak bir taşım kaynatılır ve soğutularak irmik pastamızın üzerine dökülür. Toz fıstıkla servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers