Malzemeler:
Hamuru için
1 adet yumurta
2-3 bardak un
1 çay bardağı su
Hamurun iç malzemesi
250 gr kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kabak sosu için
3 adet kabak
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
1 bardak krema
Yapılışı:
Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır. Açılan yufkadan bir bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesilir. Diğer yandan kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiber karıştırılır. Kesilen yuvarlak parçaların ortalarına kıymalı harcımızdan birer tatlı kaşığı koyulup kenarları ıslatıldıktan sonra diğer hamur kapatılır. Kabaklar ve soğan rendelenerek az sıvı yağda kavrulur, içine krema ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir. İnce kıyılmış dereotu ile robottan geçirilen kabak sosumuz haşlanan mantılar üzerine koyularak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder