Kabak soslu mantı

Malzemeler:

Hamuru için

1 adet yumurta
2-3 bardak un
1 çay bardağı su

Hamurun iç malzemesi

250 gr kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz

Kabak sosu için

3 adet kabak
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
1 bardak krema

Yapılışı:

Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır. Açılan yufkadan bir bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesilir. Diğer yandan kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiber karıştırılır. Kesilen yuvarlak parçaların ortalarına kıymalı harcımızdan birer tatlı kaşığı koyulup kenarları ıslatıldıktan sonra diğer hamur kapatılır. Kabaklar ve soğan rendelenerek az sıvı yağda kavrulur, içine krema ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir. İnce kıyılmış dereotu ile robottan geçirilen kabak sosumuz haşlanan mantılar üzerine koyularak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers