Marmelatlı rulo pasta

Malzemeler:

3 yumurta
2 bardak un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak şeker
2 bardak az şekerle hazırlanmış herhangi bir marmelat

Yapılışı:

Yumurtalar şekerle çırpılır. Marmelat hariç diğer malzemeler ilave edilerek bir kek karışımı elde edilir. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine kek karışımımız dökülür ve 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine bir havlu serilerek kekimizin kuruması önlenir. Ardından tepsiden alınan kekimizden yağlı kâğıt çıkarılarak marmeladımız sürülür. Rulo haline getirilen pastamız fındık veya badem serpilerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers