Malzemeler:
3 yumurta
2 bardak un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak şeker
2 bardak az şekerle hazırlanmış herhangi bir marmelat
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle çırpılır. Marmelat hariç diğer malzemeler ilave edilerek bir kek karışımı elde edilir. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine kek karışımımız dökülür ve 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine bir havlu serilerek kekimizin kuruması önlenir. Ardından tepsiden alınan kekimizden yağlı kâğıt çıkarılarak marmeladımız sürülür. Rulo haline getirilen pastamız fındık veya badem serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder