Malzemeler (8 kişilik)
Hamuru için
2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 ,5-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
İçi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
5 çorba kaşığı süt
3 adet pırasa
100 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
8 adet mantar
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle hamuru için bir kabın içine yumurta, yoğurt, tereyağını koyup elinizle ezip karıştırın. Daha sonra üzerine unu yavaşça ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru 15 dakika bekletin. Bu arada pırasaları ince bir şekilde doğrayın. Tereyağını eritin, pırasaları ilave edip kavurun, üzerine irice doğranmışmantarları koyun. 2 dakika daha kavurarakmantarların pişmesini sağlayın.
Üzerine unu ilave ederek sütü ekleyin. Beyaz peyniri tuzu ve karabiberi de koyup içmalzemeyi soğumaya bırakın. Son olarak içine kıyılmışmaydanozda ekleyin. Bekleyen hamuru güzelce açın. Tart kabına kararlı olarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pırasalı içmalzemeden koyun. Çırpılmış yumurtayı 5 çorba kaşığı sütle karıştırıp üzerine dökün. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder