Armut ve Stilton peynirli çorba

Malzemeler (4-6 Kişilik): 

50 g tereyağı
1 baş kereviz, soyulmuş, dilimlenmiş
3 adet orta boy havuç, soyulmuş, dilimlenmiş
2 adet pırasa, dilimlenmiş
2 adet armut, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış
150 ml beyaz şarap
900 ml tavuk suyu
150 g stilton peyniri, parçalanmış (başka bir küflü peynir çeşidi de kullanabilirsiniz)


Yapılışı:

Servis için Crème fraîche Tereyağını genişçe bir tava içinde kısık ateşte eritin. Kereviz, havuç ve pırasayı tavaya alarak arada karıştırmak suretiyle, sebzeler yumuşayana kadar 8-10 dakika kadar pişirin. Armudu ekleyip karıştırın, beyaz şarabı da ilave edip şarap iyice çekene kadar kısık ateşte kaynatın. Tavuk suyunu ekleyerek çok az miktarda tuz ilave edin. (Stilton peynirinin de tuzlu olduğunu göz önünde bulundurun.) Çorbayı kaynama noktasına getirdikten sonra ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın. Stilton peynirini çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatın, peynir eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın. Çorbayı mutfak robotunda çektikten sonra pürüzsüz olması için süzgüden geçirin. Kaselere paylaştırdıktan sonra üstüne bir miktar crème fraîche koyarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers