Normandiya usulü balık çorbası

Malzemeler (6-8 Kişilik):

6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
10 adet arpacık soğanı
3 adet kereviz sapı, doğranmış
1 adet rezene başı, soyulmuş, doğranmış
1 adet pırasa, uzunlamasına ortadan ikiye bölünmüş, doğranmış
2 adet havuç, soyulmuş, doğranmış
700 g olgun domates, dörde bölünmüş
4 diş sarımsak, soyulmuş, doğranmış
50 g maydanoz (sapları ile beraber), kabaca doğranmış
750 ml beyaz şarap
400 g kırlangıçbalığı filetosu, 2-3 cm’lik küpler halinde
400 g yengeç eti
600 g kalamar, temizlenmiş, dilimlenmiş
1,5 litre balık suyu
100 g domates püresi,1 çorba kaşığı da ekstra
1 çay kaşığı acı pul biber
½ tatlı kaşığı toz köri
Deniz tuzu Karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı unla beraber ezilmiş


Yapılışı:

Crème fraîche Ekmek kruton Gruyère peyniri, rendelenmiş Genişçe bir tencerede zeytinyağını ısıtıp arpacık soğanları, kereviz, rezene, pırasa ve havuçları ekleyin. Arada karıştırarak sebzeler altınımsı bir renk alana kadar 10-15 dakika kavurun. Domates, sarımsak ve maydanozları ekleyip karıştırarak 10-12 dakika daha pişirin. Beyaz şarabı ekleyin, kaynama noktasına getirdikten sonra ateşi kısın ve şarabın 1/3’ü kalana kadar kaynatın. Kırlangıçbalığı, yengeç eti, kalamar, balık suyu, domates püresi, pul biber, deniz tuzu ve karabiberi ilave edin. Kaynama noktasına getirdikten sonra ateşi kısarak 20 dakika kaynatın. Yüzeyde oluşan tabakayı arada kaşıkla alın. Çorbayı mutfak robotunda çekip süzgüden geçirin. Çorbayı tekrar tencereye alıp bir çorba kaşığı domates püresini renk vermesi için ekleyin. Tereyağlı unlu karışımı yavaşça ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Isıtılmış kaselerde üstlerine crème fraîche, ekmek kruton ve gruyère peyniriyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers