Yengeç ve Rezeneli çorba

Malzemeler (6 Kişilik):

3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
3 baş rezene (yaklaşık 900 g), soyulmuş, küp doğranmış
3 küçük baş kereviz, soyulmuş, küp doğranmış
3 adet ince havuç, soyulmuş, küp doğranmış
150 ml beyaz şarap
1 litre balık suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
250 g yengeç eti Acı toz biber
150 ml krema,


Yapılışı:

Çırpılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencere içinde ısıtın. Tüm sebzeleri tencereye alarak devamlı karıştırmak suretiyle 8-10 dakika kadar kavurun. (Gerekirse biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz.) Şarabı ekleyin ve kısık ateşte şarabı iyice çektirin. Balık suyu, limon kabuğu ve biraz tuz ekleyerek kaynama noktasına getirin ve kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Çorbayı mutfak robotunda birkaç seferde çekin, bir süzgüden geçirdikten sonra tekrar tencereye alın. Yengeç etlerini bir kaseye koyun, üstüne sıcak çorbadan dökerek bir çatalla ezin ve kasedekilerin hepsini tencereye dökün. Limon suyu, tuz ve toz biberi ekleyerek kaynamayacak şekilde ısıtın. Servis sırasında çorba kaselerinin diplerine birer kaşık krema koyup üstlerine çorbadan boşaltın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers