Ankara Tiridi

Malzemeler :

1 adet gözleme
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 adet domates
Bir demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir tutam kırmızı tozbiber
Bir tutam tuz, karabiber


Yapılışı:

2 adet tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayıp, lif lif ayıklayın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Gözlemenin içine serpiştirin. Gözlemeyi rulo şeklinde sarın. Bir tava içerisinde tereyağını eritip küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı tozbiberi hafif kavurup, 1 su bardağı haşlanmış tavuk suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına alın. Hazırlamış olduğunuz gözlemenin üzerine gezdirip, servis yapın.

1 yorum:

  • Adsız says:
    5 Şubat 2013 14:31

    yemede yanında yat derler ya tam bu yemege göre, bir ankaralı olarak bu yemege on üzerinden on

Yorum Gönder

Followers