Malzemeler:
1 bardak buğday
1 bardak kuru fasulye
Taze nane
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak nohut
1 kaşık tuz
5 bardak kaynar su
1 kase yoğurt
Yapılışı:
Tencereye haşlanmış aşurelik buğdayı, kuru fasulyeyi, nohutu ve yeşil mercimeği koyun. Üzerine 1 bardak kaynar su, 1 kaşık tuz koyup, karıştırın. Tencere açık olarak 5 dakika süre ile karışımı pişirin. Süre bitiminde karışımı ocak üzerinden alın, tepsi içerisine boşaltın ve soğutun. Soğumuş karışımdan bir miktar alın, üzerine yoğurt ilave edin ve karıştırın. İstenilen çorba kıvamını elde etmek için, üzerine soğuk su ilave edin ve karıştırın. Çorbanın servisi sırasında üzerine kıyılmış taze nane serpin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
biz buna dogu anadoluda "mehir" diyoruz.