Hünkarbeğendi

MALZEMELER:

500 gram koyun eti
2 kaşık tereyağı
2 adet soğan
1 kaşık sirke
2 adet domates
5 adet patlıcan
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
Kekik
2 bardak süt
Tuz
Rendelenmiş Kaşar


YAPILIŞI:

Tencereye etleri alıp, suyu çekene dek kavurun. Tereyağını, soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, pişirin. Patlıcanları ateşte közleyip, ince kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. 1. 5 çorba kaşığı unu ekleyip, kavurun. Üzerine soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşarı ekleyin. Üzerine eti koyup, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers