MALZEMELER:
1 bardak nişasta
2 bardak süt
1 bardak pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
5 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI:
Pirinç unu ve nişastayı sütle ezin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Şekeri ilave edip, birkaç dakika daha pişirin. Vanilya ilave edip, karıştırın. Kalıbı yağlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Üzerine tencerede hazırladığımız muhallebiyi eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar tabandaki pudra şekerinin iyice erimesini sağlayın. Pişirdiğimiz tatlıyı fırından alıp, içi soğuk su ile doldurulmuş geniş bir tepsinin içine yerleştirin. Tatlının bulunduğu kaba su girmemesine dikkat ederek soğutun. Soğuyunca birkaç saatte buzdolabında bekletip, servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder