Saray Çorbası

MALZEMELER:

1 bardak tel şehriye
3 yemek kaşığı un
Yarım litre süt
Tavuk göğsü
3 bardak tavuk suyu
3 bardak su
5 kaşık sıvıyağ
Tuz



YAPILIŞI:

Unu 3 kaşık yağ ile rengi değişene kadar, başka bir tavada 2 kaşık yağ ile şehriyeyi yine rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Kavrulmuş unun üzerine yarım litre sütü, sonra suyu ve daha sonra tavuk suyunu azar azar karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve ufak doğranmış tavuk göğsünü içine atın. En son kavrulmuş şehriyeyi çorbanıza katın. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Üzerini maydonoz ile süsleyip, servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers