MALZEMELER:
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 adet havuç
1 adet domates
2 dal karnabahar
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı ince bulgur
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı nane
1.5 litre sıcak su
YAPILIŞI:
Sıvı yağ tencereye alınır, önce ince doğranmış soğan ve rendelenmiş havuç kavrulur. Sonra doğranmış biberler, patates, domates, karnabahar, bulgur ve pirinç eklenir ve bir süre kavrulur. Tuz, karabiber ve nane eklenir. Üzerine sıcak su konulup, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bütün malzemeler pişince blenderdan geçirilir ve servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder