Bahar Çorbası

MALZEMELER:

2 adet soğan
1 adet elma
2 kaşık sıvı yağ
Bir fincan un
Limon suyu
Bir kaşık köri
Beş bardak et suyu
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:

Elmayı, havucu ve soğanı soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız malzemeleri kızdırdığınız yağ içerisinde beş dakika kavurun. Unu ve köriyi ekleyerek karıştırın ve bu şekilde yaklaşık beş dakika daha kavurun. Bu süre sonunda et suyunu ekleyin ve yaklaşık beş dakika kaynatın. Limon suyunu, tuzu ve karabiberini eklediğiniz çorbayı kırk dakika pişmeye bırakın. Pişme işlemi bittikten sonra blender ile iyice ezin. Servis yaparken maydanoz yapraklarını kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers