Avokadolu Enginar

MALZEMELER:

5 adet enginar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı zeytinyağı
6 adet kesmeşeker
Yarım limonun suyu
2 su bardağı su
Yeteri kadar tuz



Üzerine:

2 adet avokado
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Bir kabın içinde un, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve tuzu karıştırın. 2 su bardağı su ilave edin. Bu sosa önce 4 parçaya bölünmüş soğan, ardından da enginarları ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Küp doğranmış avokadoları bu sosta en az yarım saat bekletip, enginarların üzerinde servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers