6 kişilik Malzemeler
1.5 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, nane, maydanoz
3 dal taze soğan
Yapılışı:
Önce suyu kaynatıp içine salçayı ekleyip salça erinceye kadar bir taşım kaynatın. Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine hazırladığınız salçalı sıcak suyu ekleyin ve kapak kapatıp şişmesini bekleyin. Maydanozu, kıyılmış taze soğanı, pul biberi de ilave edip karıştırın. Bu soğanlı karışımı da bulgurun içine katıp harmanlayın. Yağını, nar ekşisini ve limonunu döküp servis tabağına aktarın. Servis yapmadan önce isteyen üzerine ayıklanmış nar taneleri ekleyip servis yapabilir. Çok lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder