Havuçlu kerevizli salata

4 kişilik Malzemeler

2 adet kereviz
2 adet havuç
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber



Yapılışı:

Kerevizleri çok iyi soyup yıkayın ve ince elma dilimleri şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyu sıkıp bir kabın içine alın. Göbek salatayı yaprak yaprak ayırıp yıkayın. Marul yaprakları da olabilir. İyice kurulayıp elinizle iri parçalara bölün. Salatayı da kereviz ve rendelenmiş havuçları servis tabağına koyup zeytinyağı, tuz, karabiber ve hardalı üzerlerine gezdirip iyice karıştırın. Servis kaplarını istediğiniz gibi süsleyip ikram edin. İsterseniz kerevizleri 5 dakika kadar buharda haşlayabilirsiniz. Ama çiğ olarak oldukça lezzetlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers