6 kişilik Malzemeler
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı:
Tencerede tereyağını eritin. Unu koyup kavurmaya başlayın. Diğer taraftan şekeri, pekmezi ve suyu ayrı bir yerde 5 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Kavrulan unun rengi altın sarısına dönünce ve etrafa güzel bir koku yayınca altını kapatın. Hazırladığınız pekmezli şerbeti ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Servis yapacağınız kabın içine koyup kaşığın tersiyle şekil verin. Cevizlerle süsleyip servis yapın. İsteyen bir miktar pekmez daha üzerine gezdirebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder